• Leeshoek
    Leeshoek
U bevindt zich hier: Home Leeshoek Nieuwsbrieven Nieuwsbrieven 2008

Nieuwsbrieven 2008

Januari 2008

Begin van het einde

Zoals bekend heeft de consumentkoper van een woning heeft sedert 1 september 2003 gedurende een periode van drie dagen het recht om zonder opgaaf van reden de schriftelijk aangegane koopovereenkomst te ontbinden. De wettelijke regeling over koop van onroerende zaken en de Algemene termijnenwet geven aan wanneer deze drie dagen bedenktijd aanvangt en eindigt. Deze drie dagen bedenktijd kan langer duren dan drie dagen. Op welke data dient u bij het finaal afhandelen van uw verkoop- of aankoop extra goed op te letten?

Lees meer...

Maart 2008

Ieder nadeel heb z'n voordeel

Alle onroerende zaken in Nederland zijn opnieuw gewaardeerd voor het nieuwe tijdvak in het kader van de Wet WOZ. Onlangs heeft u weer de WOZ taxatie van uw onroerend goed en de daaraan gerelateerde aanslag voor de diverse gemeentelijke lasten ontvangen. Even schrikken. Huiseigenaren met een tophypotheek die niets (kunnen) ondernemen tegen deze nieuwe hoge WOZ - waarde hoeven niet bij de pakken neer te zitten. Wat is het geval?

Lees meer...

Mei 2008

Wakker worden!

Iedere Vereniging van Eigenaars (VVE) dient met ingang van 1 mei 2008 een reserve voor groot onderhoud aan te houden. Wat betekent dit voor u als appartementseigenaar?

Lees meer...

Juli 2008

Fiscaal voordeel opleveren

Een particulier wenst (redenen hiervoor kunnen zijn: het vinden van een aantrekkelijker bestaande woning, het beëindigen van de relatie of speculatie) vlak voordat zijn nieuwbouwwoning gereed komt, deze van de hand te doen. Hij vraagt zich af wat de fiscale consequenties kunnen zijn indien hij nog langer wacht met deze beslissing. Welk fiscaal voordeel ligt mogelijk binnen handbereik?

Lees meer...

Mol Notariaat B.V.
Emmaplein 8
1075 AW Amsterdam

T: 0031 (0)20 66 22 346
F: 0031 (0)20 67 38 120
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.