• Leeshoek
    Leeshoek
U bevindt zich hier: Home Leeshoek Nieuwsbrieven Nieuwsbrieven 2007

Nieuwsbrieven 2007

November 2007 - Extra Editie

Eindeloos

Zoals bekend heeft de consumentkoper van een woning sedert 1 september 2003 gedurende een periode van drie dagen het recht om zonder opgaaf van reden de schriftelijk aangegane koopovereenkomst te ontbinden. De wettelijke regeling over koop van onroerende zaken en de Algemene termijnenwet geven aan wanneer deze drie dagen bedenktijd aanvangt en eindigt. Vanaf medio december dient u bij het finaal afhandelen van uw verkoopdossier goed op te letten. Wat speelt er?

Lees meer...

November 2007

Het energieprestatiecertificaat komt eraan

Met ingang van 1 januari 2008 zal regelgeving in werking treden waardoor de verkoper van een gebouw verplicht is een energieprestatiecertificaat aan de koper te verstrekken. Wanneer speelt dit certificaat voor u (g)een rol?

Lees meer...

September 2007

Aanhorigheden

De Wet Inkomstenbelasting 2001 definieert de eigen woning als ‘een gebouw, een duurzaam aan een plaats gebonden schip of woonwagen in de zin van artikel 1 van de Woningwet, of een gedeelte van gebouw, een schip of een woonwagen, met de daartoe behorende aanhorigheden, voorzover dat, anders dan ten behoeve van een onderneming, de belastingplichtige of personen die behoren tot zijn huishouden anders dan tijdelijk als hoofdverblijf ter beschikking staat’. Wat verstaat men onder ‘aanhorigheden’ en wat is het fiscale belang van deze kwalificatie?

Lees meer...

Juli 2007

Het huis van de buurman is maar eenmaal te koop

Indien u al een tijdje op zoek bent naar een ruimer onderkomen, kan de oplossing voor uw huisvestingsprobleem soms dichter bij huis zijn dan u denkt. Stel u zich eens voor dat u het huis van uw buren erbij kunt kopen. Waar dient u dan zoal op te letten?

Lees meer...

Mol Notariaat B.V.
Emmaplein 8
1075 AW Amsterdam

T: 0031 (0)20 66 22 346
F: 0031 (0)20 67 38 120
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.